Ulrika Nyqvist

Ulrika Nyqvist

Torskburgare

ReceptPosted by Ulrika Nyqvist 10 Apr, 2016 21:46:01
Idag blev det lite nytänk kring maten - provade att göra torskbullar, inspiration från detta recept, men som vanligt följde jag inte det helt smiley. Till det potatismos och hemmagjord lingonsylt, och lite grönt till. Överraskande gott!

https://www.coop.se/recept--mat/recept/t/torskburgare/




  • Comments(0)//ulrikanyqvist.rowanheights.se/#post949

Kikärtsbullar på mitt vis

ReceptPosted by Ulrika Nyqvist 17 Jan, 2016 21:19:34
Jag har provat göra kikärtsbullar på lite olika sätt - detta blev de bästa hittills! Självklart med så många ekologiska produkter som möjligt som vanligt. Jag har som vanligt hittat på själv, med inspiration av recept. Ungefär såhär:

4 portioner:

ca 6 st äggstora potatisar
några dl förvällda och kokta kikärtor
2 ägg
örtsalt, svartpeppar och gurkmeja efter eget tycke och smak

Skala och hacka de råa potatisarna tillsammans med övriga ingredienser, vi körde allt i matberedaren tills konsistensen blev ungefär som köttfärssmet. Klicka ut i varm stekpanna med smör och olja tills de är genomstekta och frasiga. Vi valde att ha hemgjord lingonsylt och grönsaker till. Smaklig måltid!

  • Comments(0)//ulrikanyqvist.rowanheights.se/#post912

Kikärtsbiffar

ReceptPosted by Ulrika Nyqvist 01 Nov, 2015 20:47:13
Idag gjorde vi en ny maträtt - kikärtsbiffar med en röra på créme fraice o morötter + frukt o grönt till - det smakade riktigt bra! Inspiration har jag hämtat från detta recept, men t ex så lade jag till gurkmeja i färsen: http://www.norrmejerier.se/recept/kikartsbiffar-med-tzatziki





  • Comments(0)//ulrikanyqvist.rowanheights.se/#post891

Laxröra med Quinoa

ReceptPosted by Ulrika Nyqvist 13 Apr, 2014 21:17:19
Idag bjöds det laxröra med Quinoa med en kikärtssallad till. Kikärtorna är Eco, som maken blötlagt och kokat först. Som vanligt har jag inget direkt recept, men ungefär så här:

4 port:

Quinoa - läs på paketet.

2 bitar lax från 4-pack

något blad purjolök

Fräs lax och lök i olivolja (KRAV). Krydda med Herbamare och svartpeppar. Strö på ca 1 msk dinkelmjöl. Slå på lagom mängd vatten, mjölk och grädde. Smaksätt med Lantbuljong, Sambal Oelek och tomatpure. Låt puttra medan Quinoan kokar. Smaklig måltid!

  • Comments(0)//ulrikanyqvist.rowanheights.se/#post650

Sallad

ReceptPosted by Ulrika Nyqvist 06 Feb, 2014 16:48:13
Superenkel sallad - dessutom tycker jag den är ganska snygg! Den innehåller sköljda kikärter, tomater, gurka och avokado - lite olivolja på - klart!






  • Comments(0)//ulrikanyqvist.rowanheights.se/#post608

Linssoppa!

ReceptPosted by Ulrika Nyqvist 05 Feb, 2014 16:54:05
Jag kan inte nog poäntera vilken bra mat jag tycker linssoppa är! God, mättande, enkel och billig! Vi tycker den går utmärkt att frysa också, och det är inget besvär att göra mer så det räcker till lunch dagen efter. Den går också variera efter tycke och smak. Vi äter linssoppa minst en gång i veckan, vilket vi gjort länge - och har ännu inte tröttnat!

"Recept" = ungefär hur jag gör:

Linssoppa, ca 4 portioner:

Smält en klick smör tillsammans med en skvätt olivolja i en kastrull. Rör runt några välsköljda, hackade blad purjolök med fettet. Krydda med Herbamare och svartpeppar. Skölj ca 1,5 dl röda linser ordentligt under rinnande kallt vatten. Tillsätt drygt 1 liter vatten tillsammans med de sköljda linserna i grytan. Tillsätt ca 3 tsk Lantbuljong (utan jäst och socker), samt gärna lite tomatpuré och 1 tsk Sambal Oelek. Låt småkoka, gärna en rejäl stund för godare smak, ca 1/2 timme kan vara lagom. Det går också exempelvis tillsätta färska tomater och/eller potatis.

Vi brukar äta något bröd till, oftast hårdbröd, samt ibland morötter bredvid (vilket såklart också går att ha i soppan) eller frukt (fast inte i soppan...).

Smaklig måltid!





  • Comments(0)//ulrikanyqvist.rowanheights.se/#post606

Älggryta

ReceptPosted by Ulrika Nyqvist 26 Jan, 2014 14:42:39
Detta blev lördagens middag, och grytan räcker till en middag till. Grytan är mycket enkel, det är strimlat innanlår av älgkött, purjolök, syltlök, vatten, grädde o kryddning i form av Herbamare, peppar, Lantbuljong, lite senap och lite tomatpuré. Bara att bryna köttet, jag valde att göra det i smör och olivolja. Sen lite vatten som det får puttra i en stund, och i med grädde o kryddor. Detta är ju fint kött, så det behöver inte lång kokning, men det blir gott om det får koka en stund. Till det valde vi att ha jasminris och morötter stekta i smör. Mycket gott och enkelt!








  • Comments(0)//ulrikanyqvist.rowanheights.se/#post596

Torskrygg i ugnen

ReceptPosted by Ulrika Nyqvist 16 Jan, 2014 20:53:26
Ja nu var det ju länge sen det kom in något i denna kategori också, och egentligen är den väl lite missvisande, för jag har nog i princip inga recept egentligen, utan gör lite på kännsmiley.

Nåväl, idag provade jag något nytt. Det blev en torskryggsgratäng kanske man kan kalla den, med tagliatelle till.

2 port.

2 bitar torskrygg

Lättkokt broccoli, tomat och purjolök i valfri mängd

Sås på mjölk, grädde, créme fraiche, sambal oelek, senap, tomatpuré, västerbottenost och lantbuljong. Blanda efter tycke och smak, några dl sås kan vara lagom.

Smörj en ungsfast form med smör och olivolja. Lägg i fisken, salta lätt med herbamare (örtkrydda) och ställ in i ugnen på ca 200 grader. Låt fisken bli i princip klar. Tag ut formen, lägg i grönsakerna och häll på såsen, och ställ in gratängen en stund till så fisken får gå helt klart och sås och grönsaker bli varma. Koka pastan under tiden. Smaklig måltid!



  • Comments(0)//ulrikanyqvist.rowanheights.se/#post589
Next »